26. syyskuuta 2010

Viikonlopun satoa




























Vanha talviomenapuu oli vielä eilen täynnä omenaa, kunnes haalin kasaan kaikki tämän talouden korit ja keräsin oksilta painavan taakan pois. Runsas omenasato päätyy huomenna mehustamoon.

Ihan kaikkea ei kuitenkaan puristeta mehuksi. Omenoista kauneimmat käärin varovasti silkkipaperiin ja vien kellariin kypsymään. Jos on onni myötä, maistellemme kypsiä omenoita joulun aikaan.

Viikonlopun bonuksena tein monta edullista löytöä lähetystorilta. Niistä hykerryttävimmät olivat ehdottomasti oranssi kukallinen peite (3 e) ja vihreä seinälamppu (4 e). Lisäksi löytyi alakuvan iso peltinen lampunvarjostin (4 e) ja  pöytälampun puinen jalka (3 e). Maalaan ne kun vain osaan päättää värin.

9 kommenttia:

 1. Omenat ovat meilläkin mielessä-mutta käymme "varkaissa"naapurin purkutontilla ,jossa ne mätänevät maahan kun kukaan ei niitä enää kerää tai poimi talteen.uuden talon rakentaminen on alkamassa-tontti on kuin hylätty ennen uuden "elämän"alkua.Tuo peitto on suloinen!

  VastaaPoista
 2. Hienot löydöt! Mukavaa viikonalkua ;)

  VastaaPoista
 3. Mahtavat löydöt olet tehnyt ja niin herkku kuva tuo ensimmäinen.

  VastaaPoista
 4. Wau, mitkä löydöt! Missä lähetystorilla kipaisit?
  Ne on kyllä ihan sun värisiä ilman maaliakin.
  Mukavaa viikkoa Minttukinttu! <3

  VastaaPoista
 5. Oi, hienot ovat löytösi :)
  Varsinkin täkki.

  VastaaPoista
 6. Komea on sato omenista,niistä voi tehdä sosetta..jne.:)Oletpas hienoja löytöjä tehnyt,kannattaa käydä kiertelemässä,jos vaik,löytyis jotain mielenkiintoista.Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Olisin myös ostanut tuon viltin! Tosi kiva.

  VastaaPoista
 8. Ompas kuulasta omenaa. Kyllä pitäisi yksi talviomenapuukin olla. miten en sitä tullut ajatelleeksi, kun kaksi uutta aikanaan istutimme!

  VastaaPoista
 9. Anteeksi, että olen täällä kanssanne vasta nyt. Kiitos taas ihanista kommenteistanne.

  Maria - onpa hyvä kuitenkin, että poimitte omenat etteivät mene aivan hukkaan. Toivottavasti omenapuut eivät joudu väistymään uuden talon tieltä.

  Hyvä mieli - nyt en enää voi toivottaa hyvää viikonalkua sinullekin, siksi toivotan mukavaa viikonloppua.

  Kirsikka - kiitos :)

  Sari - Niin onkin :) tuota vihreää lamppua en maalaa, mutta ison varjostimen kylläkin. Kävin tuossa Tikkurilan lähetystorilla.

  Niina - mulla on ihan karannut mopo näiden peittojen kanssa, mutta saa välillä saa karatakin :)

  Tansku - teen varmaan muutaman sose/hillopurkin talven varalle. Se on jännä juttu, joskus ei löydy mitään joskus enemmän kuin kehtaa ostaa. Olen huomannut että syksyllä kirppikset ovat aikalailla pullollaan kaikkea kivaa.

  Baba - Kassa ei selkeästi ollut kanssamme samaa mieltä, katsoi hinnoittelematonta vilttiä ja kuin anteeksipyytäen hinnoitteli sen kolmeen euroon.

  Eilen tänään huomenna - Tämä on meidän talviomenapuista ainokainen, Antonovka-lajikkeeltaan. On hapan ja mehuisa omenalaatu, josta tulee loistavat soseet.

  VastaaPoista