4. marraskuuta 2009

Talven taikaToiset näkevät sen, toiset eivät.

Esikoiseni on pitkään pohdiskellut, mitä kaikkea ihanaa talvi tuo tullessaan.

Illalla hiljalleen leijaileva lumi hykerrytti pientä talvenodottajaa. Pyysi äitiä iltapalapöydässä laulamaan joululauluja eikä unikaan meinannut tulla silmään, kun ajatuksissa pyöri huomisen lumileikit.

Pikkuveli puolestaan on jo viikkojen ajan ahdistellut koko perhettä tiedustelemalla: "Koska tulee kesä?" Joka kerta käydään läpi vuodenaikojen järjestys ja mietitään yhdessä milloin se kesä tulee, mutta silti sama kysymys kuuluu joka päivä, moneen kertaan.

Pitkään saa pieni poika odottaa lämpimiä säitä. Se on talvi nyt.


11 kommenttia:

 1. Hrrr...tänään oli kylmä!
  Pienin palellutti poskensa tuulessa, samoin sormet ja varpaat olivat villasta huolimatta jäässä. =(
  Kylmyys tuntuu aluksi niin kamalalta! Mutta siihen tottuu...talvi on IHANAA! Rakastan sitä, siis oikeasti. =)

  VastaaPoista
 2. VOi miten söpöä kommentteja pikkuisilta! Talvi niin, oli ihana tunne kun ajelin autolla ja lunta tuprutti taivaalta! Lumi tuo valoa elämään.

  VastaaPoista
 3. Voi muruset!
  Voin nähdä molempien ilmeet!
  Pusuja pikkuisille ja isoillekin! ♥

  VastaaPoista
 4. Lapset näkee yleensä talvessa vaan ne hyvät puolet, niin kai sitä itsekin pitäis yrittää = ) Vaan kun oikeesti tuntuu, että viime talvet on olleet märkiä ja pimeitä... nyt tosin maa valkeana täälläkin, toivottavasti vähän pidempään

  VastaaPoista
 5. Ihanan tunnelmalliset kuvatukset!!<3<3<3
  Kesään on hirmusti paljon matkaa,
  mutta ekan kerran elämässäni en ole millänsikkään tulevasta talvesta,kylmyydestä,lumesta!!!JIPPII!!!
  Olen viimeisen vuoden aikana oppinut nauttimaan erityisellä tavalla jokaisesta hetkestä,odottamatta sen kummemmin mitään(hyvällä tavalla).
  Kiitokseen on hyvä tarttua joka hetki,muuten odotus vie kaiken huomion!!
  Näin on hyvä ja pienissä asioissa piilee elämän hienous!!
  Nautinollisia hetkiä teidän katraalle!!!

  VastaaPoista
 6. On se, ei voi mitään. Onneksi on taikaa.

  VastaaPoista
 7. Niin se talvi on pitkä ja pimeä, mutta siitä pitää ottaa kaikki irti. Voi rauhoitua, hiljentyä ja tehdä ne kaikki kesällä tekemättömäksi jääneet asiat. Pitää ajatella positiivisesti, tätä hoen itselleni ja se tuntuu auttavan :)

  Ihania lämpimiä tunnelmia kuvissa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikista ihanista kommenteistanne :)

  Anrinko - kylmyys tosiaan tuntuu aluksi aivan hyytävältä! Toivottavasti teillä on saatu pikkuposket ja -käpälät jo lämpimiksi. Minä odottelen pikkuisen kanssa pikemminkin tuota kevättä ja kesää, mutta on talvessa hyviäkin puolia. Kuten joulu :)

  Krista - olet oikeassa, lumi tuo valon tullessaan, sitä alkoikin olla jo ikävä! Odotan jo kovasti sinun lumikuvia (toivon etä niitä tulee..) - tiedän, että saat taltioitua niihin jotain erityistä ja ihanaa :)

  Sari - annetaan :) vaikka isoveli ei niin välitäkään äidin (mukamassa) märistä pusuista - kelpaisikohan ne, jos sanon että ovat sulta? :)

  Kotivalo - Toivotaan, että lumi pysyisi maassa, vaikka edes vähän aikaa... valon lisäksi minäkin näen yhden loistopuolen talvessa ja lumessa - koiraa ei tarvitse pestä!

  Katinkainen - ihanaa, kun liityit joukkoon :) - laitan postauksen ojentamastsi tunnustuksesta pikapuolin :) Hetkessä elämisen taito on kultaakin kalliimpi - sen kun muistaisi aina...

  Satu - :) niin on - ei mahda :) Lumi, takka, tee ja kutimet auttaa...

  Valkoinen persilja - onneksi talven luonnekin muuttuu kuukausien myötä: nyt iloitaan ensilumista ja piipahtavasta valosta sekä odotellaan joulua. Tammikuu on minusta se tuskaisin, helmikuussa jo aurinkopaistaa ja hanget kimaltaa. Maaliskuussa lumet alkavat jo sulaa ja linnut laulaa... sitten onkin jo kevät, joten eiköhän kestetä sisulla :)

  VastaaPoista
 9. Jihhuuu...ei yhtään paineita....yritän parhaani =) Iloista perjantaita ja toivotaan, että lumi pysyy!!!

  VastaaPoista
 10. Ihana tunnelma sulla täällä taas! Meilläkin Niilo totesi aamulla ensilumen nähdessään, "täytyy lähteä hakemaan joulukuusi". Lumi on siis yhtäkuin joulu!

  VastaaPoista
 11. Heipsis!

  Krista - ei ole kovin hyvin pysynyt lumi, joten "paineet" siirtyköön pirtsakammille pakkassäille :)

  Niina - kiitos :) loistoletkautus Niilolta! Ja näinhän se vähän meneekin - minulla joulutunnelmat nousi pintaan heti kun lumi laskeutui maahan :)

  VastaaPoista