31. lokakuuta 2009

Puutarhuri saa paikanViime viikot on paahdettu täysillä muissa ympyröissä, eikä pihan talviteloille laittoon ole juurikaan
jäänyt aikaa.

Tämä päivä pyhitettiin pihapuuhille. Myös huominen päivä taitaa vierähtää harvan varressa heiluen ja puunrunkoja nälkäisiltä jäniksiltä suojaten.

Pieni 705 neliön tonttimme tuntuu usein minusta liian suurelle. Haluaisin pienen rivitalonpihan, joka olisi helppo laittaa kauniiksi ja pitää kurissa.


Pihanhoitoahdinkoani lisää se, että naapurimme piha on aina tiptop-kunnossa. Minun tekisi mieli pystyttää kyltti postilaatikomme viereen: "Olemme työssä käyvä nuori pariskunta, jolla on kaksi pientä lasta eikä liiemmin aikaa pihatöihin. Palvelukseen halutaan innokas ja ahkera puutarhataikuri, joka saa puolestamme ihmeitä aikaan."

Ehkä pihasavotasta selvitään huomisen väsymättömän ahkeroinnin avulla.Jos olen oikein reipas, voin palkita hyvillä mielin itseni ja jatkaa uusinta neulontaprojektiani.

Teossa ovat hihat/hartioiden lämmitin. Väriltään ja tekstuuriltaan jännän
langan löysin viime viikon lankalöytöretkellä Oulunkylän "lankataivaaseen".

Laitan kuvan tekeleestä kunhan se valmistuu.

10 kommenttia:

 1. Heissulivei!!!
  Taskun uumenista voit
  hakea tunnustuksen!!!=O)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos Katinkainen :D
  Sait hymyn nousemaan huulilleni - tämä oli kiva ylläri!

  VastaaPoista
 3. Vaihdetaan päittäin! :D
  Sie saat miun pikkupläntin ja mie saan siun ihanat maat!
  Ei ole siistiä meilläkään, vaikka lääniä on murto-osa.
  Lohduttaako yhtään?
  Ihanan näköinen neule tulossa. Mikä ihana lanka!!
  Mä luovutan ihan kohta...joudun purkamaan ne mun "lettineuletekeleet" - ei ole lettiä nähnytkään. Paremminkin sivuraiteelta näyttää... ;D
  Ihana päivä tulossa! Kivaa sunnuntaita koko perheelle! ♥

  ps. mitä ihanaa teit punajuurista? (namskis!)

  VastaaPoista
 4. Puutarhataikuri kuulostaa ihanalta! Sellaisen haluaisin minäkin, jos minulla olisi oma puutarha. sillä se kasvaisi villinä viidakkona ilman sitä taikuria. Vaikka tykkäänkin puutarhapuuhista. Älä välitä naapurin tiptop-tilasta. Heillä on takuulla komerot kaaoksessa. :)

  Neulominen on ihana palkinto!

  Kaunista marraskuun taivalta ja rauhaisaa tulevaa viikkoa sinulle, Minttumaari!

  VastaaPoista
 5. Minulla on tähtäimessa huoleton puutarha. Luin puutarhurista joka oli tehnyt nuorena (vielä jaksaessaan) puutarhastaan sellaisen, että se hoiti itse itsensä ja iinostuin että noin minäkin haluan toimia, että vanhana saan nautiskella. Katteita ja kestäviä perennoja, kiviä ja sen sellaista. Puutarhat ovat meitä varten eikä päivvastoin, joten huoli pois ja nautitte pihasta sellaisenaan, ei se siitä piloille mene vaikkei muutamaan vuoteen ehtisi mitään tehdäkään. Karsiutuvatpa kestävät kasvit vaativista!

  VastaaPoista
 6. Voi että kun minulla olisi tuo pikkutontti tämän nykyisen rivitalopihan sijaan!!! Minusta kun tuntuu, että tätä sitä vasta saa laittaa, varsinkaan kun siellä ei vielä paljon mitään ole! Tämäkin haluaa sitä huoletonta...

  No teillä oli ainakin kauniit puutarhanhoitokelit! Ja kauniit on taas kuvatkin! Oikein hyvää alkavaa viikkoa teille!

  VastaaPoista
 7. Meidän piha on pienen puiston kokoinen, joten olen suosiolla päättänyt, että maassa olevat lehdet ovat kauniita ja kuuluvat syksyyn ja kun ne maatuvat, parantavat vain maata. Jos sattuu inspiraatio tulemaan oikealla hetkellä, saattaa olla, että ne siivotaan pois tai sitten ei...

  Blogisi on oikein mukava ja kuvat kauniita. Hyvä, että löysin tänne. Luen jatkossakin. :)

  VastaaPoista
 8. Hei!

  Sari - lohduttaa :) ja vaihdetaan vaan - jos meidän piha saisi itse päättää se varmasti ottaisi sut tekemään taikoja! Kokeilin uunissa punajuurivuohenjuusto paistosta - ehkä ens kerralla onnistun vähän paremmin - hih :)

  Satu - kiitos, yritän olla piittaamatta, mutta joskus tekee tiukkaa :) Ehkä pikemminkin sympatiseeraan (ja hieman säälinkin) heitä, kun joutuvat kestämään tätä meidän pihan tämän hetkistä luomutilaa :)

  Eilentänäänhuomenna - sinäpä sen sanoit: piha on meitä varten eikä toisinpäin! Perennoja meilläkin harrastellaan, mutta kylläpä tuota kyntämistä&siistimistä silti aina vaan on.. keväällä kävin yhden-naisen-sotaa nokkosia, vuohenputkia ja elämänlankaa vastaan - köyhin tuloksin... Taisto jatkukoon keväällä - sotajoukot vetäytyvät lumen edessä :)

  KukkaRullaMaaria - Kyllähän tämän kokoisessa pihassa on hyviäkin puolia, lapsilla on tilaa juosta ja leikkiä. Kiipelypuukin löytyy :) ja ilmoja ei voi tosiaan moittia - kuivaakin on :)

  Anna - Totta turiset - lehdet kuuluvat syksyyn ja osa saakin taatusti jäädä uusille paikoilleen :) Kiitos ja olen iloinen tervehdit ja liityit joukkoon - olet lämpimästi tervetullut :)

  Reipasta alkanutta viikkoa teille kaikille ja muillekin lukijoilleni!

  Ottakaahan ilo irti alkaneesta marraskuusta :)

  VastaaPoista
 9. Minusta sellainen piha, mikä ei ole ihan tiptop on paljon kauniimpi ja mielenkiintoisempi. Puutarhanhoidonhan on tarkoitus olla rentouttavaa. Ei siitä stressiä saa ottaa.

  VastaaPoista
 10. Bullukat - kiitos tsemppauksesta - ei oteta ressiä :) ja nyt ei tarvitsekaan, kun tännekin satoi lumi.

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista