14. elokuuta 2009

TunnustuksiaTaas niitä on kertynyt - sisustuslehtikasoja. Äiskän kuvakirjoja, kasapäin.

Eihän niistä voi luopua.

Löydän niistä lähes jokaisella selailukerralla jotain uutta.
Mieheni Veikkaajat kiikutan innolla paperinkeräykseen, mutta nämä ovat pyhiä.

Kovin montaa vuotta en sentään viitsi lehtiä säilyttää. Ruotsalaiset Lantlivit ja Drömhem och Trägårdit, säilyvät tosin naftaliinissa muita lehtiä pidempään. Yllätyin itsekin, kun löysin arkistoistani '06 ilmestyneen Lantlivin, jota ajan hammas
ei ollut juurikaan purrut. Lehdestä löysin vielä monta juttua, jotka vaativat pari syvää hengenvetoa.Voin tunnustaa toisenkin asian. Minulla on "Haavekirja".Siihen olen kerännyt lehdistä kaikki herkullisimmat sisustukset ja tilojen tunnelmat. Vaikka mieheni on aina hiljaa hymyillyt kirjalleni, on siitä muutamaan otteeseen ollut korvaamatonta apuakin.

Kun aloitimme remontoimaan taloamme, pystyin helposti näyttämään kirjasta kuvia millaista lopputulosta kunkin huoneen kohdalla voisi ajatella.

Ha!

10 kommenttia:

  1. Tuo haave-kirja on kiva!
    Minä revin myös lehtiä eli kaikki kiinnostava räps vaan talteen ja lehti keräykseen. Säilytän mm. Lantliv yms. ja nykyisin Maalaisunelma, ainakin toistaiseksi. Katsotaan nyt kauanko tilat riittää...
    Jotkut vähän hymähtelevät tälle touhulle, mutta siinähän hymähtelevät ;)
    Vielä kun saisin ne johonkin kansioon tms....

    VastaaPoista
  2. Hassua, selailin tänään omaa "Unelmieni vihkoa" ja ajattelin postata aiheesta. ;) Jätän sen tuonnemmaksi.

    Huomaan kyllä makuni muuttuneen vuosien varrella. Jotkut kuvat eivät vaan sykähdytä mitenkään ja ihmettelen, mikä niissä on silloin puhutellut. Ja jotkut kuvat taas lähes salpaavat hengityksen kauneudellaan.

    Mukavaa lauantai-iltaa!

    VastaaPoista
  3. Hei! Nyt uudestaan täällä ja kahlasin koko blogisi läpi kerralla. Niin ihana tunnelma täällä, kauniita kuvia, värejä ja kirjoitat kauniisti. Liityin tuohon lukijajoukkoonkin, varmaan ok?

    Kurkkasin myös noita Aspegrenin sivuja ja ne kyllä miellytti minunkin silmää. Täällä meillä päin yksi liike, josta ainkin saanut noita sivuilla esiteltyjä pääsiäis- ja joulukoristeita.

    Hyvää viikolopun jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Kesäkukka - niin minäkin tein aluksi, kun niitä alkoi pyöriä siellä sun täällä ja menivät ryppyyn jne. hommasin niille oman kirjan, johon sitten liimailin irtileikattuja kuvia. Pysyivät tallessa - tärveltymättöminä. Onhan tämä vähän pöhköä ja myönnetään, että itseänikin vähän huvittaa tämä. Kuten kirjoitin on niistä joskus ollut hyötyäkin, joten ihan turhaan ei niitä ole leikelty ja liimailtu...

    Sari - eihän?! :)

    Ihan totta tuo kirjoittamasi - omassanikin on sellaisia kuvia, jotka eivät puhuttele enää yhtään. Mutta sekin on hauska havaita, miten maku muuttuu.

    Ajattelin tehdä vastaanvanlaisen puutarhakirjan, jossa voisi olla erilaisia perennoja nimineen, kivoja pihanlaitto ideoita, hoito-ohjeita ja vinkkejä.

    KukkaRullaMaaria - tosi kiva, että tulit ja jaksoit lukea useammankin postauksen ja jättää kommentinkin. Mitä lukijaksi liittymiseen tulee, olen iloinen, että liityit. Kaikki tänne säännöllisesti tai epäsäännöllisesti eksyvät ovat tervetulleita lukijoiksi. Itse olen liittynyt moneen sivustoon. Näin löydän sinne uudelleen ja saan tiedon uusista ihanista postauksista.

    Noista Aspegren:stä vielä, niillä oli aivan upeita vahakankaita ja vahakankaisia tabletteja (etenkin: Acrylcloth pettie fleur blue). Se oli laadukkaan tuntuista muovitettua kangasta eikä sellaista tönkköä muoviliinaa.

    - - - -

    Rentouttavaa viikonloppua teille kaikille!

    Ikkunasta tällä hetkellä tuskin näkee ulos, sen verran tulee vettä! Eipä haittaa, kivaa puuhailla sisälläkin :)

    VastaaPoista
  5. Tänne niiiin monta kertaa on mun pitänyt kirjoitella, mutta en jostain syystä saa kommenttia läpi, nää tietokone hommat, kun ei tällä tasolla taida olla ihan mun juttu! Ihana blogi kaikessa kauneudessa ja tyylikkyydessään! T: Ahkeraliisa p.s. Et ole höpsö ollenkaan, mulla myös tuo kirjanen.

    VastaaPoista
  6. Tunnustaudun lehtien hamstraajaksi myös! :) Tuollaista haavekirjaa keräsin kauan, mutta sitten iski ongelma: en raskinut leikata ihanista lehdistä kuvia, kun taustapuolellakin saattoi olla tärkeää. Joten lehtipinot kasvaa... :)))

    VastaaPoista
  7. Hei vaan!
    Minä olen vielä siinä vaiheessa haavekirjaa, että meiltä löytyy milloin mistäkin epämääräisiä kasoja irtileikattuja kuvia tai pois repäistyjä sisustuslehden sivuja :) En ehdi koskaan liimaamaan niitä mihinkään kirjaan!

    Ja minulla myös ... ihan liikaa lehtiä, kirjoja kaikkea sisustusmatskua ... ei raaski luopua!

    VastaaPoista
  8. Niina - kiva, kun kirjoitit. Jos tietokonehommat eivät ole sun juttu, niin kakkujen teko kyllä on! Väsäät ihan uskomattomia luomuksia. Meillä ne nuorimmaisen synttärit lähestyy ja pikku tilliäinen on siinä toivossa, että äiti tekee hienon punaisen Salama McQueen -kakun. Huh, suorituspaineita pukkaa… saas nähdä kuinka kakun kanssa käy :)

    MariaK - Tuttu juttu, samaisen syyn vuoksi ihanimpia lehtiä en minäkään tohdi saksia :) Lehtien kokonaisina hilloamisessa on toisaalta hyviäkin puolia. Kun niitä selaa eri ajankohtina, eri ”projektit” mielessä, saattaa ihanien pöytäliinojen ja kukkaruukkujen tmv. sijaan kiinnittää huomiota esim. terassien tai piharakennusten yksityiskohtiin.

    Niina - :) irtileikattuja tai liimattuja - arvokkaita yhtäkaikki. Lohduttavaa kuulla, että sinullekin siunaantunut noita: älä luovu - minäkään en taida, ainakaan ihan kokonaan :)!

    VastaaPoista
  9. Haavekirja olla pitää.
    En tajunnut ensin että yksi leikekirjani oli sellainen. Huomasin sen ajan kanssa.

    VastaaPoista
  10. Violet - kiva, kun kävit täällä :)

    Jatketaan haavekirjojemme pitoa - on kai niitä hassumpiakin harrastuksia :)

    VastaaPoista