11. elokuuta 2009

Aarteita TapanilastaPiipahdimme sunnuntaina koko perheen voimin Helsingin Tapanilassa, jossa järjestettiin koko kylän kattava pihakirppis.

Vanha Tapanila on viehättävä paikka. Pastillisten puutalovanhusten reunustamat kapeat hiekkatiet ovat tunnelmallisimmillaan sydäntalven paukkupakkasilla. Näin kesällä voi kuitenkin ihastella lukuisia persoonallisia puuhuviloita sekä niiden juuri sopivasti villiintyneitä puutarhoja.


Leppoisen tapahtuman tunnelmasta tarttuneen hyvän mielen lisäksi, kaappasimme mukaan nuo yläkuvan kolme hattulaatikkoa. Yhteishintaan 1,5 euroa!


Jos eksytte joskus Tapanilaan, käykääpä piipahtamassa vanhassa tehdashallissa majaa pitävään sisustuskauppaan Mosa Interiösiin. Rujon hallin perällä on kaunis kauppa, joka täynnä huolellisesti valittuja ihanuuksia.


Sunnuntaisella Mosa Interiörsin pikapiipahduksella en ihmeempiin investoinut, mutta löysin uuden värikkään tuttavuuden
Aspegren - Denmark . Hauskoja tyynyliinoja, vahakankaita, pussukoita ja kaikille nauhoihin hurahteille kasapäin hauskoja Maileg-tyyppisiä nauhoja. Näitä voi myös ilmeisesti tilata netin kautta.Kuva: Aspegren

- - - -

Toinen minulle uusi suloinen tuttavuus on tanskalainen En Gry og Sif.

Kuvat: En Gry og Sif

Mikä parasta, yrityksen herttaiset ihanuudet ovat tuotettu reilun kaupan periaatteiden mukaisesti.


9 kommenttia:

 1. Teilläkin oli siis hyvänmielensunnuntai! :)
  Voi, ihanat lootat -ihan sun näköiset! Menenpä heti kurkkimaan noi sun linkit.

  Kivaa (sade)päivää!

  Hali, Sari

  VastaaPoista
 2. Sari - hyvänmielensunnuntaipa hyvinkin :) Nuo En Gry og Sif:n huopatalot ovat mielestäni supersuloiset! Ronsua unohtamatta :) Rentouttavaa iltaa!

  Anrinko - Ei ainakaan kalleiksi voi haukkua :) Saan mukavasti niihin snikkelsnakkeleita piiloon. Vähän on oma kuvani heikkolaatuinen, sillä hyvä kamerani on koko tämän viikon reissussa. Ensi viikolla sitten parempia kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Superihanat nuo hattulaatikot! Ja muitakin suloisuuksia...

  VastaaPoista
 4. Ihanat hattulaatikot. Ja loistava hinta!

  Ihana on myös kuvan matkalaukku, puinen, eikö?

  VastaaPoista
 5. Tosi hienot hankinnat edullisesti:)

  VastaaPoista
 6. Tapanila on todella viehettävä paikka. Kun olin pieni tätini asui perheineen eräässä Tapanilan vanhassa puutalossa alivuokralaisena alakerrassa. Silloin taloissa ei ollut edes vesivessoja vaan ulkohuussit! (ainakaan kaikissa!)
  Mekin kävimme siellä erästä taloa katsomassa ennen Käpylää reilut seitsemän vuotta sitten. Talo meni jollekulle muulle, ja me päädyimme tänne :)
  Ihana paikka kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
 7. Ihania juttuja, kiitos siitä!

  VastaaPoista
 8. Ilona - matkalaukku on tosiaan vanha vanerilaukku, kirppislöytöjä sekin, mutta ei tältä reissulta.

  Satu, Mari ja Piia - te taidokkaat virkkaajat... Retkellä katseeni kiinnittyi hauskaan vintagepyörään, jonka satulan päälle oli virkattu tilkkupäällinen. Haalean vaaleanpunaisista, -sinisestä ja -keltaisista sekä mintunvihreistä tilkuista virkattu "hattu" oli kuin koru kauniin pyörän päällä.

  Niina - Olen samaa mieltä kanssasi :) Tapanila on ihana, uniikki paikka. Mutta niin on Käpyläkin - hieman kaupunkimaisempi, mutta täynnä lämmintä puukortteleiden tunnelmaa. Joskus elämä kuljettaa meitä paikkoihin josta voimme myöhemmin olla vain kiitollisia :) Käpylä on kylä keskellä kaupunkia, jossa on taatusti mukava elää ja kasvattaa lapsia :)

  VastaaPoista