10. huhtikuuta 2010

Kauan kaivattu kaunotarVihdoin löysin kauan etsimäni kannellisen sivustavedettävän, joka on täydellinen paikalleen ruokapöydän ääreen. Käsinojaton ja selustaltaan riittävän matala, jotta se sopii ikkunan eteen. 

Jalat vaatisivat uutta puuta, mutta tällä kertaa korjaus saa odottaa. Pakko saada tämä käyttöön heti, sillä tilapäistä säilytyspaikkaa sille ei ole.

Edellinen joulunpunainen maali on poistettu. Maalia oli onneksi vain ohut kerros, joten se irtosi nätisti siklillä. Kuumailmapuhallinta yritin pariin otteeseen, mutta vanhat maitomaalit eivät oikein tahdo irrota puhaltimella. (Suosittelen lämpimästi siklin ostoa ja käytön opettelua kaikille vanhoja huonekaluja kunnostaville. Itse sikli maksaa vain muutaman euron, mutta sen lisäksi tarvitset viilan siklin terotusta varten. Vanhat pinnat irtoava helposti, ohuin kerroksin, säilyttäen huonekalun patinan. Käyttö vaatii hieman totuttelua, mutta on ehdottomasti sen arvoista.)

Olen valinnut sohvalle valkoista maalia, mutta väriä vähän epäröin vielä. Vaaleanharmaa väri sopisi ehkä sittenkin sille paremmin. Värissä olisi hieman enemmän vanhan tuntua. Alkuperäinen maali on ollut vihertävän harmaa. Aika kaunis sekin, mutta aavistuksen liian tumma sävy meille.

Vielä muutama päivä aikaa arpoa maalin sävyä.

Mitä olette mieltä? Valkoinen vai vaaleanharmaa?

22 kommenttia:

 1. Ihana! itse maalaisin vaaleanharmaaksi :)

  VastaaPoista
 2. Onpa upea! Meillä on vähän samantyyppinen kellarissa, niin hirveän romuläjän takana ettei sitä ole saatu vielä sieltä esille kaivettua, mutta nyt taisikin iskeä inspiraatio! :)

  Maalinpoistossa sikli on muuten kätevä kaveri myös yhdistettynä maalinpoistoaineeseen. Haju on kylläkin kamala.

  Vaaleanharmaaseen kallistuisin minäkin. Se on jotenkin sävynä patinoituneempi ja vanhahtava, semmoinen lempeän ja suloisen tuntuinen.

  VastaaPoista
 3. Ihana! Mäkin kallistun vaaleanharmaaseen. :)

  VastaaPoista
 4. Sikliä minäkin suosin ja yleensä ilman kuumailmapuhallinta, harvoin siitä on hyötyä ollut. Joutsenkaula (tai hanhenkaula) versio ollut minun käyttöön paras. Kädet vaan rakoilla välillä...
  Kaunis sohva ja kallistuisin myös siihen harmaaseen.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Vaalean harmaa!
  Voi, miten ihana sohvavanhus! Onnittelut uudesta kaunottaresta!

  VastaaPoista
 6. Vaaleanharmaa olisi melkoisen kaunis! :)

  VastaaPoista
 7. Sikli onkin minulle uusi tuttavuus, kiitos vinkistä :) Meilläkin odottelee ainakin yksi huonekalu maalinpoistoa, mutta taitaapi jäädä kesään...Kumpikin väri olisi varmasti kaunis ja molempiin sopivat kivasti eri väriset tyynyt ja tekstiilit. Vaikea päätös. Meilläkin odottelee yksi sivustavedettävä vielä maalia ja valkeaa olin ajatellut, mutta se harmaakin voisi olla itse asiassa aikas kiva. Ja nyt kun mietin, niin miksei joku muukin väri. Onneksi on aikaa vielä miettiä :)

  VastaaPoista
 8. Vaaleanharmaa !Kiva kun palasit tauoltasi!Ja kiitos =vielä edellinen postauksesi innoitti verhojen ja möbeleiden pyörittämiseen kotona.

  VastaaPoista
 9. Vaaleanharmaa. Valkoinen on jotenkin liian kova ja moderni tuohon, minusta :)

  VastaaPoista
 10. Onnea uudelle kaunokaiselle! Se on hurmaava. Itsekkin olin ajatellut omani valkoiseksi, nyt kun se tuossa tököttää keittiössä olen alkanut empiä onko se valkoinen sittenkin liian "ei niin vanhan näköinen". Mutta toisaalta valkoinen on se väreistä kaunein. Osaat varmasti päättää,
  ihanaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 11. Hieno on! Täälläkin ääni vaaleanharmaalle

  VastaaPoista
 12. Ihana ja olen niiiin kateellinen tuosta ;) Olen nimittäin etsinyt juurikin tuollaista...
  Onne asinulle siitä!

  VastaaPoista
 13. Upea on! Olenko ainoana valkoisen kannalla?

  VastaaPoista
 14. Ei se varmasti pieleen mene, valitsit kumman värin vaan. Mutta täältäkin ääni sille harmaalle. :) Olen tullut siklin kanssa viime päivinä vähän liiankin tutuksi, minulla on kellarissa kaappiprojekti työn alla... Vanha puusohva pitäisi löytää, olisi parikin paikkaa, johon sellaisen voisin haluta.

  VastaaPoista
 15. En ole aivan varma miltä sohva näyttää läheltä, mutta itse useimmiten kallistun jättämään sohvan sellaiseksi kun se on maalinpoiston jälkeen. Niin että siinä näkyisi elämä ja pinnan hieno patina. Mutta jos maalaat niin maalaa vaalenaharmaalla.

  VastaaPoista
 16. Maalaisin mhdollisimman alkuperäisellä värillä eli sillä harmaalla. Voisin kuvitella, että se on hienostuneempi ja aidompi kuin valkoinen.

  Sikli on myös tuttu väline, teroitus vain hieman ongelmallista, viila kun on aika kallis.

  VastaaPoista
 17. Isoiso kiitos kaikille äänen antaneille :) Vaaleanharmaa jyräsi!!

  Tästä oli apua, mutta pohdin vielä tovin. Lopputuloksen näette luultavasti ensi viikolla.

  Vielä kaikille siklaajille - löysin tällaisen: http://www.sorvisoppi.com/tuotteet.html?id=18/302

  Ikinä en ole kuullutkaan moisesta - onko kenelläkään kokemuksia?

  VastaaPoista
 18. Minäkin olisin ollut vaaleanharmaan kannalla :) Kaunis sohva. Ja hyvä vinkki tuo sikli, ihan uusi tuttavuus minulle.

  VastaaPoista
 19. Kaunis se on ja varmasti osaat päättää juuri oikean värisävyn! :)
  Meillä on täällä yksi ylimääräinen Tuomas Veturi kirja, saat sen sitten sunnuntaina! :)

  VastaaPoista
 20. Hei, en osaa sanoa väristä, mutta tulin kiittämään siklivinkistä. Meillä on parhaillaan yksi sitkeän maalin poisto-operaatio käynnissä, sitä on skraapalla ja kuumailmapistoolilla raavittu mutta aika heikosti on irronnut. Nyt haimme Bauhausista pari sikliä, eipä tosiaan ollut paha hinta. Että kiitos vinkistä! :)

  Niin ja kaunis sohva :)

  VastaaPoista
 21. Kirjailijatar ja Jutta,

  Onpa kiva, että siklivinkki oli hyödyllinen. Sillä lähtee myös lakka/petsilakat yms. oikein näppärästi.

  Kyllä sohvasta taitaa tulla vaaleanharmaa. Vielä se odottaa tuossa maalaamattomana, josko saisi viikonloppuna maalattua...

  Nyt pihahommiin! Sari, en lainkaan huomannut, että kirja puuttuu :) Huomenna nähdään!

  VastaaPoista