13. helmikuuta 2010

Pikkuiseni

Meillä ollaan hoidettu pientä potilasta keskiviikosta asti.


Sitkeä vatsatauti veti tiistaina 5-vuotta täyttäneen pikkuiseni aivan veteläksi. Vielä tänään aamupäivällä mietin päätetäänkö tämä viikko sairaalassa. Sen verran rajusti tauti ravisteli kiharatukkaista ihmistäni.


Isoveljen sairastaessa hiljaa ja urhoollisesti, pikkuveli vaati kovaäänisellä kailotuksellaan muun perheen jatkuvaa huomiota. Kuin ihmeen kaupalla terveenä säilynyt pehmeäkäpäläinen hyppykone pölötti taukoamatta aamusta iltaan - varmasti vain täyttääkseen hiljaisen talon normaalille äänitasolleen.


Onneksi iltapäivällä potilaan olo alkoi kohentua - kuume katosi, ruoatkin suostuivat pysymään masussa ja ajatukset kääntyivät lihapulliin.

Miten iloinen olen, kun pienokaiseni on taas kunnossa! Pikkuvelikin sai leikkikaverinsa takaisin. Äiti ei mitenkään
osaa yhtä aidosti riehaantua paidan sisäpuolelle jonkun lähettämästä "viestistä" (pesulapusta!).

10 kommenttia:

 1. Ihanaa, että olo koheni! <3
  ISO hali sinne kaikille!

  VastaaPoista
 2. Voi, miten surkeaa teillä on ollut monta päivää. Aika harvinaista, että vatsatauti raatelee lasta noin monta päivää. Meillä ainakin yleensä lapset ovat toipuneet mahataudeista sukkelaan, mutta äiti on maannut reporankana parikin päivää.

  VastaaPoista
 3. Huh, onneksi pieni toipuu. Sairastamiset on kurjia. Lämpimiä ajatuksia!

  VastaaPoista
 4. Kiitos ajatuksistanne ja suloista ystävänpäivän päätöstä teille ystäväiset.

  Sari - kiitos :) pläräsin vanhoja videoita läpi ja löysimme kesällä kuvatun hassutteluvideon rakkaasta miehestäsi. Kikatimme kaikki vedet silmissä :) haleja sinnekin!

  Kirjailijatar - eikös olekin? Meillä ei koskaan ole podettu näin rajua vatsatautia. Sitä on nyt liikkeellä enemmänkin. Luojan kiitos ei sairastettu koko perhe.

  Satu - kiitos ajatuksista. Aika kuivakorppu on tuo pieni poika - nestetasapainoa otetaan kiinni varmaan vielä monta päivää. Mutta pääasia on että pöpö on nujerrettu ja poika on jo voimissaan.

  VastaaPoista
 5. Pehmeäkäpäläinen hyppykone - sanapari jonka kirjaan muistikirjaani sille sivulle, jolla on sieltä täältä poimittuja mukavia sanoja. :)

  VastaaPoista
 6. Elsailona - :) hyppykoneen käpälät ovat kovin pehmeät ja hellät pienen pojan käsiksi. Ja itse hyppykone on varsinaista turbobuustimoottorilla varustettua ikiliikkujamallia :)

  VastaaPoista
 7. Ihana teksti taas ja onneksi voitte taas hyvin! Lasten sairastelu ottaa voimille, niin lapset kuin aikuiset.

  VastaaPoista
 8. Onneksi pikkuisella on hyvät taustajoukot, niin kuin minullakin.
  t.Pikku-Siili

  VastaaPoista
 9. Lasten sairastelu on rankkaa. Tuntee itsensä kovin voimattomaksi. Ja mitä pienempi lapsi, sitä hankalampaa (varsinkaan jos ei ole sanoja, joilla kertoa pahasta olosta). Voimia! Onneksi kaikki on nyt paremmin.

  VastaaPoista
 10. Krista - paremmin täällä jo voidaankin jo kiitos :) Tänään jouduttiin tosin perumaan sukulaisten synttärikekkerit pikkuveljen sairastuttua samaan tautiin. Hyvää hiihtolomaa sinulle ja perheellesi - älkää te nyt sairastuko, tätä on nimittäin kovasti liikkeellä.

  Mussukka :) - kiitos Pikku-Siili terveisistäsi. Hyvät taustajoukot ovat aina tarpeen :)

  Annika - Kiitos myötätunnosta. Onneksi tämä vaan tälläistä ohimenevää sorttia, josta selvisi levolla ja runsaalla nestetankkauksella. Pienille usein tuntuu olevan kurjinta se, kun voimat ei riitä normaalitasoiseen menoon ja melskeeseen. Nyt sekin mennyttä ja virtaa on enemmän kuin riittävästi :)

  Kiitos kommenteistanne - olette ihania!

  VastaaPoista