7. kesäkuuta 2009

Ruokaa sielulle ja ruumiille

Päätin perjantaina, että viikonloppuna hemmottelen itseäni.

Suunnittelin, että tee-se-itse
hemmotteluviikonloppuni vaatisi vähintään herkullista ruokaa, koko perheen kiireetöntä yhdessäoloa, hiukan omaa aikaa ja mieltä piristäviä kaunistumisen täsmäiskuja.

Perjantai-illalla aloitin itseni paapomisen jalka
hoidolla. Rentouttavaa... Mikä mielialalääke varpaiden lakkaus onkaan!

Lauantaiaamupäivällä oli vuorossa lyhyehköksi suunniteltu visiitti kirpputorille. Se venyikin useamman tunnin mittaiseksi hurmioksi. Paikka kun oli pullollaan aarteita, joiden taakse jättäminen olisi ollut anteeksiantamatonta.


Lopulta pakkasin kassiini vaikka mitä ihanaa ja "tarpee
llista", mutta parhaat löytöni olivat kolme juuri hiljattain julkaistua kirjaa.

Huvilan hengessä (P. Lehtola, T. Parkkonen)
Taitava puutarhuri (R. Peltola, V. Koivu)

Päivän paras hetki aamiainen (S. Miettunen)


Etenkin huvilakirja oli täynnä henkeä salpaavia kuvia. Esittelyssä on kahdeksan kaunista ja persoonallista Hankolaishuvilaa. Kirja kertoo talojen ja niiden asujien tarinat.(Myös kuopukseni kiinnostui kirjan annista)

Viipyilevät, tunnelmaa täynnä olevat kuvat epätyypillisistä, mutta hurmaavista suomalaiskodeista on ikuistanut Tomi Parkkonen.

Aivan mielettömän kaunis kirja. Sellainen, jonka tulen varmasti poimimaan käteeni aina uudestaan ja uudestaan. Maksoin siitä kirppiksellä suolaiset 8 euroa, mutta veikaan tätä kirjaa selaan ja ihastelen pitkään ja hartaasti.

Seuraavat aukeamat ovat Taitavasta puutarhurista, opastava, visuaalinen ja inspiroiva kirja - etenkin tälläiselle aloittelevalle puutarhurille kuin minä. Kirja sisältää havainnollisia vinkkejä kuinka lisätä kasveja juuri- ja varsipistokkaista.

Alla olevat kaksi kuvaa ovat Jukka Rapon Päivän paras hetki aamiainen -kirjasta.

Oma tee-se-itse-hemmotteluviikonloppuni jatkuu seuraavissa merkeissä:1 kommentti:

  1. Kiitoksia kommentistasi blogissani:) Tosi kiva, niin että löysin tänne!
    Ja miten ihanalta kuulostikaan tuo hemmotteluviikonloppu, luulempa järjestäväni sellaisen myös itsellenikin. Ihania kuvia kirjoissasi, kivoja löytöjä:)
    Aurinkoisia kesäpäiviä!

    VastaaPoista