15. syyskuuta 2010

Funkkista

En tiedä mistä puhaltaa - haluaisin vanhan nahkaisen funkkisnojatuolin, jossa olisi tiikkiset käsinojat.

Haaveiluksi tämä taitaa jäädä, sillä se ei varmaankaan sopisi tänne talonpoikaisten ja muiden hörsyjen seuraan.


Nämä kaunokaiset saattaisivat meille sopiakin.


kuvat: decopedia

Meidän kellarin perukoilta löytyi muuton yhteydessä matalat 50-luvun funkkisnojatuolin rungot. Puu oli lahonnut liitoskohdista ja pehmusteet olivat vuosien saatossa kadonneet. Tietämätön kun olin, niistä tuli puutarhatuolit ja ne hoitavat sitä virkaa edelleen... Niissä on huikean hyvä istua eikä ihme, sillä ne ovat tanskalaisen suunnittelija Hans J. Wegnerin GE 290 -tuolit. (!)

Jos joku muu mielii funkkista, joku (minulle tuntematon) myy huutiksessa lähes ilmaiseksi kaunislinjaisen vintage jakkaran ja tyylikkään funkkissohvan + 2 nojatuolia. Nämä tuskin ovat kenenkään tunnetun suunnittelijan käsialaa, mutta aika makeat minusta.

6 kommenttia:

 1. voi kun teillä on huikaisevan ihanat puutarhatuolit! <3

  VastaaPoista
 2. Tuon keskimmäisen nojatuolin linjoissa on tyyliä!

  MEillä on 50-luvun nahkasohvaryhmä puuosilla. Sohva oli miehen isovanhempien eikä sitä huolinut silloin kukaan. Ullakoilla pyöri kunnes mies otti sen ja etsi samaa sarjaa nojatuolit ja sohvapäydä.

  Ne ovat hyviä istua ja muutenkin kivat. Koira mokoma vaan "kivipesee" niitä, kun menee hiekkaisena makailemaan nahalle.

  VastaaPoista
 3. Mullakin on viimeaikoina tullut joku ihme funkkisinnostus. Tuo vintage-jakkara huutiksessa näytti kivalta, kiitos vain vinkistä. Voi olla, että siitä tulee meille pikkupöytä olohuoneeseen, sellaista ollaan katseltu, ei oikeaa pöytää vaan siroa jakkaraa.

  VastaaPoista
 4. Satu - mukavinta on, että niissä istutaan aika matalalla. Parasta olisi, että ne voisi entisöidä sisäkäyttöön, mutta puu on sen verran haperoa ettei niistä taida olla siihen.

  eilen tänään huomenna/eth? :) - eikö? Voi olla että tää on ohimenevää ja tulen järkiini (etten voi kokonaan pistää kaikkea uusiksi yhden tai kahden ihanan tuolin takia). Teillä oli tuuria ja "kivipesukin" vaan kaunistaa niitä.

  Mimmi - nyt se taidettiin jo huutaa, toivottavasti teidän toimesta.

  Kiva, kun jaoitte kanssani tän funkkishaikailun.

  VastaaPoista
 5. No voihitsi juuri tuollaiset tuolit haluain kuin nuo tuossa yläkuvassa ja sopisi meille paremmin kuin hyvin...vaan mistä ja mihin hintaan...

  VastaaPoista
 6. Sarppu - Mikäli haluat todella metsästää nämä tuolit: suunnittelija on Gunnar Myrstrand, jos siitä on apua. Jos löydät useamman huikkaa mullekin :)

  VastaaPoista