23. tammikuuta 2010

Puhdas valo


Olen ihastunut tähän sydäntalven puhtaaseen valoon, joka tuntuu ympäröivän kaiken. Päiväkin on jo selkeästi pidempi ja se tuntuu hyvälle. Talvi saa minun puolestani jatkua vielä pitkään. Toinen ranteenlämmittimistäkin on vasta valmistumassa.

Herttaisen naapurin setämme
(jonka isän rakentamassa talossa asumme) mukaan vastaavanlaista talvea ei tule kymmeneen vuoteen. Hän kertoi sen hymyillen, kun piipahti oven takanamme tuomassa aamulla ottamansa talviset kuvat vanhasta kotitalostaan. Hänen sanaansa on uskominen, sillä hänellä on työnsä puolesta aina tarkimmat sääennustukset hihassa.

Nautitaan vielä näistä paukkupakkasista ja kimaltavista hangista. Meillä ainakin vedetään huomenna villahousut jalkaan, suunnataan nenä kohti talviaurinkoa ja annetaan pakkasen nipistellä poskia.

10 kommenttia:

 1. Eiköstä totta että tästä auringosta ja kylmyydestä saa suunnattomasti energiaa. Havahduin tähän kun tajusin lämpömittärin lähenevän nollaa, suolauskoneen jälkeen oli kamalat läjät ruskeaa mössöä ja kengät ihan märkinä. -15 ja aurinko on mahtava yhdistelmä :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis tämä talvi on ollut! Nautin myös tavallaan tästä, mutta kun minua vaan paleltaa vaikka mitä pukisin ylleni. Toivoisin siis, että pakkasta olisi vain muutama aste.

  Se on varmasti totta, ettei tällaista talvea tule pitkään aikaan!

  VastaaPoista
 3. Juu, eletään hetkessä, vaikka mä jo salaa haaveilenkin kevätauringosta! :)
  Ulkoilu tekee hyvää sielulle ja ruumiille! Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 4. Juuri tämä puhdas valo on nyt upea. Varsinkin kun sitä alkaa olla jo enemmän ja enemmän. Kevät alkaa kyllä jo kaihertamaan... Nautitaan!

  VastaaPoista
 5. Minäkin nautin talvesta suunnattomasti. Kyllä tämä saa jatkua vielä pari kuukautta ihan hyvin. Valo on ihanaa, päivät pidempiä ja maisema nin kaunis. Minäkin olen ruvennut himoitsemaan ranteenlämmittimiä :)

  VastaaPoista
 6. Hei teille ystäväiset,

  Valkoinen persilja - Kaupungitalven huonoin puoli on katujen suolaus. Ruskea muhjomössö on öklöä ja se pilaa kengät :( meillä täällä niin kova pakkanen että putket meinaa jäätyä...

  Piia - niin on ollut. Minulla jotenkin ihmeen lämmin vaikka kylmyys on ollut hyytävää. Sen olen todennut, että farkut eivät ole talviverme. Hamekin ja sukkikset pitävät lämpimämpinä.

  Sari - kiitos sisko-kulta :) lämmittävä kevät aurinkokin on ihana, mutta ehkä ensimmäistä kertaa elämässäni jotenkin nautin talvesta ja näistä kinoksista.

  Sini - valoisuus on tosiaan tervetullutta - se tekee valokuvauksenkin hieman helpommaksi :)

  Kirjailijatar - ei muuta kuin puikot ja lankaa käteen. Nämä syntyvät nopsaan!

  Piupau - Tässä ja nyt on juuri nyt hyvä olla. Aina se ei ole niin yksinkertaista :)

  VastaaPoista
 7. Onneksi täällä on ollut pakkasta ja ihanaa valkeutta ja kuulautta, ei ole tarvinnut tarpoa sohjossa. Täällä aurinko ihanasta valaisi lumiset puut, taikametsä.
  Minäkin aloitin tänään ties kuinka monennet ranteenlämmittimet. Ne ovat niin käteviä ja kauniita asusteita.

  VastaaPoista
 8. Porvoossa mittari näytti yöllä -28 siinä neljän aikaan kun meidän tuhisija halusi maitoa - sitkeä on pakkasukko ollut tänä vuonna täytyy myöntää! Tosin tuon piskuisimman kanssa emme pääse ulos lainkaan... onneksi mummi kävi hakemassa isoveikan pulkalla juuri mummilaan paistettuja muikkuja syömään! Puss&kram...

  VastaaPoista
 9. Solen - on tosiaan onni, että on tänä talvena on saanut nauttia valkeista hangista. Taikametsiä täälläkin, satumaisen kauniita.

  Sannaseni! - voi pikku tuhisijaa... toivottavasti pakkaset hellittäisivät pian - täytyyhän pikkumiehen päästä ulkoilmaa haukkaamaan :) Paistetut muikut kuulostavat taivaallisilta - onneksi isoveljeäkin pidetään hyvänä. Ihanaa nähdä pian! ISO, ISO HALI!

  VastaaPoista